Här kan du köpa din biljett

Vi har fortfarande vissa tekniska problem i webbshopen, på grund av detta kan det ibland vara svårt att ladda Resekort. Om det inträffar ber vi dig att försöka igen eller att ladda Resekortet på något av våra Kundcenter eller med kontokort ombord på bussarna eller X-tågen.
Vår leverantör fortsätter att arbeta för att lösa driftproblemet och vi beklagar verkligen besvären som detta medför för våra kunder.
 

Bussar och X-tåg

På bussarna och X-tågen kan du köpa enkelbiljetter kontant, med reskassa eller med kontokort. 24-timmarsbiljetter kan betalas med reskassa eller kontokort ombord. Vill du köpa periodbiljett eller ladda reskassa ombord kan du endast göra det med kontokort.

Webbshop

I webbshopen kan du: * Du som har eller har haft en årsbiljett laddad på ditt Resekort måste kontakta oss på 0771-9 10 10 9 eller bestallning.xtrafik@regiongavleborg.se  innan du kan registrera och ladda det kortet i webbshopen.

Kundcenter

På våra kundcenter kan du köpa de flesta av våra biljetter, tex periodbiljetter och seniorbiljetter samt byta ut trasiga kort.

Köpställen

På våra köpställen kan du köpa Resekort laddade med reskassa för 200 kr och värdebevis till reskassa för 100 kr och 400 kr.

Biljettautomat

I UL:s biljettautomat på Gävle Central (Polhemsgången) kan du köpa enkelbiljetter, 24-timmarsbiljetter, 30-dagarsbiljetter samt ladda reskassa och se saldo. Du kan även hämta ut en laddning som gjorts i webbshopen. Betalar gör du enkelt med kontokort eller reskassa.

Så här kan du betala din biljett

Du kan betala med följande kort:

Kontanter och kontokort ombord på bussar och X-tåg

Endast enkelbiljett kan betalas kontant ombord. Vill du köpa 24-timmarsbiljett, periodbiljett eller ladda reskassa ombord kan du betala med kontokort.

Autogiro

Årsbiljett och seniorbiljett kan du månadsbetala via autogiro. Läs mer om autogiro här.

Postförskott

Seniorbiljett kan vi skicka hem till dig mot postförskott (endast belopp upp till 5000 kr, postförskottsavgift tillkommer med 70 kr).). Du får då lösa ut det för hela summan på posten. Vill du beställa biljett mot postförskott kan du ta ut en beställningsblankett här, fylla i och skicka in den till oss (portot är betalt).

X-trafiks Presentkort

När man ansöker om ersättning via Resegarantin hos X-trafik kan man välja att få ett presentkort.

Presentkort kan användas vid inköp av färdbevis på X-trafiks kundcenter (inte på bussarna och X-tågen). Det gäller för delbetalning, men endast vid ett köptillfälle. Presentkortet gäller i två år från utskrivet datum, det kan inte lösa in det mot kontanter och växel återbetalas inte.